top of page

Broccoli en halloumi uit de oven

Bijgewerkt op: 12 jul. 2022


Halloumi is veruit mijn favoriete kaas! Deze zachte grillkaas is gebakken én warm op zijn best. Krokant vanbuiten, maar lekker zacht en mals vanbinnen. Het doet me denken aan een sappig stukje kip. Qua samenstelling is halloumi een prima vleesvervanger door het hoge eiwitgehalte.


Dit gerecht kan je op voorhand klaarmaken en op het moment zelf de oven inschuiven. Je gebruikt enkel een ovenschaal dus ook geen afwas! Ideaal na een drukke werkdag.


De kaas geeft in dit gerecht een goede verzadiging waarbij ik geen koolhydraten mis. Uiteraard kan je hier nog enkele gekookte krielaardappeltjes of een stukje volkoren brood bij serveren.

Dit heb je nodig voor 2 porties: - 2 stronken broccoli (600g) - 250g halloumi in plakjes van 2 cm - 50g kappertjes - 2 rode uien in dunne ringen - 1 rode chilipeper in dunne ringen (optioneel) - 2 eetlepels citroenzeste (schil) - sap van 1 citroen - verse oregano - olijfolie


Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200 graden. - Meng de kappertjes, uiringen, chilipeper, citroenzeste, oregano en 2 el olijfolie in een kom. - Snijd de broccoli met stronk in plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

- Snijd de halloumi in plakken van 2cm en leg ze op de broccoli. - Verdeel de kruidenmengeling er over en zorg dat alles grofweg bedekt is. - Plaats de bakplaat voor 20 à 25 minuten in de oven tot de broccoli gaar is en de halloumi lichtbruin gekleurd. - Giet er voor het opdienen flink wat citroensap over.


Serveer warm! De halloumi wordt taaier van structuur als deze afkoelt.

1.901 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page