top of page

6 tips voor gezonde feestdagen.Start met een gevulde maag.

Jezelf uithongeren in afwachting van het feestmaal is geen goed idee. Een lege maag zorgt er net voor dat je je op de hapjes stort en de verleiding moeilijker kan weerstaan. Eet daarom een licht tussendoortje vlak voor je gaat feesten. Hierdoor zal je rustiger aan het feestmaal beginnen. Zo’n tussendoortje kan een tas soep zijn, yoghurt met een stuk fruit of een plak bananenbrood.


Pretox!

Waarom detoxen als je kan pretoxen? Beter voorkomen dan genezen! Start hier een aantal dagen op voorhand mee om je lichaam in topvorm te brengen om het feestmaal te verteren. Begin de dag met een gezond ontbijt. Kies voor vers fruit met havermout en yoghurt of een omelet met groenten en volkoren brood. Zorg ervoor dat je trage koolhydraten binnen krijgt die je lang energie geven. Drink daarnaast veel water om de uitdroging door alcohol te voorkomen. Zorg ook voor een goede nachtrust.


Matig met alcohol.

Geen feestmaal zonder een lekker glaasje bubbels of wijn, al kan dit snel oplopen. Wees je er bewust van dat dit voor extra calorieën kan zorgen tijdens de maaltijd. Spreek eventueel met jezelf af hoeveel glazen alcohol je tijdens dat feestje gaat drinken, zeg het desnoods tegen je partner of gezelschap zodat je hier niet in kan valsspelen. Drinkt uiteraard voldoende water tussendoor en de volgende dag is dan meestal iets aangenamer.


Wees kieskeurig.

Laat de chips, nootjes, kroketten,.. voor wat ze zijn. Deze kan je op andere momenten ook eten. Kies daarom tijdens de feestdagen voor de fijnere gerechten op tafel. Laat je verrassen en probeer eens wat nieuwe dingen uit. Schep ook een extra portie groenten op je bord als je de keuze hebt. Zo houd je de maaltijd toch iets lichter.


Gebruik je ‘vrije tijd’ om te bewegen tussen alle feestjes door.

Vaak heb je tijdens de feestdagen een aantal vrije dagen, gebruik deze extra tijd om te bewegen tussen alle feestjes door. Zo kan je meteen starten met je goede voornemens. Maak een winterwandeling na de maaltijd, dit helpt om het feestmaal beter te verteren en zo blijf je niet met dat typische zwaar gevoel zitten.


Geniet!

Geniet van de feestdagen en je gezelschap. Geniet van de fijne momenten samen aan tafel en geniet vooral van de heerlijke feestmaaltijden. Neem je tijd om te eten en geniet bewust van elke hap.

185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page