top of page

Gezond weekmenu

Het samenstellen van een weekmenu in het weekend zorgt voor meer structuur en bespaart je door de week heel wat tijd en energie.


Dit weekmenu kan je gebruiken ter inspiratie om je eigen menu samen te stellen. De verschillende gerechten samen bevatten alle voedingsstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft.

Zondag kan je zelf invullen met je favorieten, of gebruik deze dag om restjes op te werken.


Ik heb geen porties vermeld gezien dit voor iedereen heel persoonlijk is. Gebruik je gezond verstand en luister naar je verzadigingsgevoel. Eet daarom ook langzaam, pas na 20 minuten geeft je maag een signaal door aan je hersenen dat je verzadigd bent. Neem dus genoeg tijd om te eten zonder afleiding.* Ik heb eigen recepten gebruikt voor het samenstellen van dit weekmenu, verder haal ik veel inspiratie van de website Zekergezond.be.


Tussendoortjes zijn geen must, luister naar je hongergevoel. Het kan zijn dat je in de voormiddag geen nood hebt aan een tussendoortje, maar in de namiddag wel. Kies dan voor een gezond tussendoortje om zo een langere periode te overbruggen tot de volgende maaltijd.

Soms heb je ook gewoon zin in iets 'lekkers' dat niet direct in het lijstje van gezonde tussendoortjes past. Probeer dit dan te beperken tot 2 à 3 x per week.Succes met het plannen van je eigen weekmenu!


1.463 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page