Skip the diet, eat healthy.

Over mezelf

Van jongs af aan ben ik geboeid door voeding en een gezonde levensstijl. 

Deze interesse resulteerde in een bachelor in Voedings-en dieetkunde 

aan de AP hogeschool te Antwerpen.

In de praktijk werk ik samen met mijn cliënten een haalbaar en evenwichtig voedingspatroon uit om het gewenste resultaat te bereiken. 

   

Advies en begeleiding voor:

- overgewicht en obesitas

- ondergewicht

- hart-en vaatziekten

- maag-en darmproblemen

- voeding bij stress en burn-out

- voeding voor, tijdens en na de zwangerschap

 
 

Een gezonde levensstijl

Vertering

De voordelen van een goede spijsvertering zijn op veel vlakken merkbaar: minder opgeblazen gevoel, meer energie, geen energiedip na je maaltijden, minder stemmingswisselingen en zelfs een betere concentratie.

Energie

Voeding brengt de nodige voedingsstoffen aan die worden opgenomen in je bloed, zodat je lichaam ze kan gebruiken als energie. Door te kiezen voor een gezonde en gevarieerde voeding wordt een stabiele bloedsuikerspiegel verkregen. 

Weerstand

Gezond eten verhoogt de weerstand en vermindert hierdoor de kans op infecties.

Stress

Bij stress en burn-out ligt de focus op voedingsmiddelen die je lichaam helpen herstellen na een periode van uitputting. De ontstane tekorten dienen aangevuld te worden en zorgen voor de nodige energie voor het herstel.

De juiste voeding verdient dan ook een prominente plaats bij preventie en behandeling van stress. 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam.”

Gewichtsverlies

Gezondheid is afhankelijk van vele factoren waarvan gewicht er één is. Een gezonde levensstijl brengt vaak gewichtsverlies met zich mee. Wie overgewicht heeft of kampt met obesitas, loopt meer risico op verschillende aandoeningen, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde kankers. Bovendien krijg je makkelijker last van je rug en je gewrichten.

Ervaringen uit de praktijk

"Ik heb contact opgenomen met Kristien in een hele onzekere periode. Ik was net voor de eerste keer mama geworden en de zwangerschapskilo’s waren nog duidelijk aanwezig.  

Kristien heeft mij niet geholpen met strikte regeltjes of een streng dieet, nee, ze heeft mij een hele nieuwe kijk op voeding gegeven en een andere levensstijl. 

 

Ik heb geleerd om bewuster te kiezen en producten te vergelijken. Maar ook kleine aanpassingen in het dagelijks koken kunnen een groot verschil maken. Etiketten vergelijken in de supermarkt is stiekem iets wat ik nu leuk vind om te doen.

 

Ik ben fier dat ik deze nieuwe visie op voeding kan doorgeven aan mijn dochter én ik ben 11 kg lichter.  

 

Kortom: een welgemeende dank u wel voor deze nieuwe way of life."

Tessa - 28 

Specialisaties

Bij stress en burn-out is je lichaam uitgeput. De juiste voeding kan klachten verminderen en helpen bij het herstelproces. 

Wens je een multidisciplinair traject te volgen voor preventie of behandeling van een burn-out, ga dan naar www.actrivate.be.

STRESS

Tijdens je zwangerschap is gezonde voeding extra belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar je lichaam moet je baby ook de juiste voedingsstoffen aanleveren die cruciaal zijn voor de groei en ontwikkeling.​

De begeleiding wordt zo vroeg mogelijk tijdens de zwangerschap opgestart en kan tot na de bevalling opgevolgd worden om zwangerschapskilo's te verliezen.

ZWANGERSCHAP

Een gezonde levensstijl zorgt niet enkel voor een stabiel gewicht, maar geeft je dagelijks ook voldoende energie om alles uit je leven te halen.

 

Er wordt verder gekeken dan enkel de voeding. Beweging, slaap, tafelgewoonten, boodschappen, kooktechnieken enz. komen ook aan bod. 

GEZONDE 

LEVENSSTIJL

 

Jouw gezondheid start hier.

Bedankt voor je bericht, ik kom hier zo snel mogelijk op terug. 

Contact info

Zevendonk

Kinemotion

Dorp 3

Medineth

Duivendongenstraat 13, Turnhout

Kempenlaan 40, Turnhout

Dorp 3, Oud-Turnhout

Vaartkom 1, Grobbendonk